Elérhetőségek

Kötélugró Klub Szombathely

Cím: 9700 Szombathely,
Dózsa György utca 6.
Telefon:
0670/247-0663
E-mail:
ugrope13@gmail.com


Bemutatkozás


20 év 20 óra VILÁGREKORDOT ÁLLÍTOTTUNK FEL !!! 2016.08.27-28. Szombathely

Portugáliában eredményesen szerepeltek versenyzőink Varga Flóra, Nagy Lola, Komlósi Kata, Simon Tira . 2016.07.25.
Eredmények : ITT & ITT

 

 

 

 

       

Kötélugrás, köznapi néven ugrókötél ma már egyre népszerűbb önálló sportág. Persze még mindig akadnak olyanok, akik csak a Sári, Kati, Mari mondókát csatolják hozzá, teljesen jogosan, hiszen a gyerekek klasszikus játékából, az ugrókötelezésből nőtte ki magát a már mind az öt kontinensen űzött sport. Magyarországon több mint 25 egyesület működik, és nagyon sok iskolai szinten működő sportklubról tudunk.
Kötélugrás: akrobatika, ügyesség, állóképesség, játékosság, látványos koreográfiák. Nagyon sok sportágban használják, főként állóképesség, gyorserő fejlesztésére, óriási mértékben javítja a koordinációs képességet, ritmusérzéket. Amerikában már sok a játékból született világszerte elismert sport, ez is egy közülük, de ma már az európai országok is felveszik a versenyt a tengerentúliakkal, sőt gyakran sikerül leszorítani őket a dobogó tetejéről. Aki megpróbálja, nehezen tud ellenállni a sok apró kihívásnak. A legkülönbözobb képességű gyerekek, sportolók is észrevétlenül jutnak egyre magasabb szintre.

A versenyszerű ugrókötelezés nemcsak különböző trükkök, hajtásvariációk bemutatásából áll. Több mérhető versenyszám szerepel egy-egy bajnokságon, időre végrehajtott gyorsasági számokat mutatnak be a sportolók, amelyeket bírók számolnak. A szabadon választott gyakorlatokat pedig nehézség és kreativitás szerint értékelik. Nagyon látványos a tornaelemek beépítése a koreográfiába.

Még lehetne róla írni, de aki teheti, az inkább fogjon egy kötelet és próbálja ki! Vagy nézze meg a Szombathelyi Kötélugrók egy bemutatómusorát. 

 

A klub vezetői és edzői:

    

Bánhegyi Attila  Füle Magdolna   Varga Kató Anikó

 

Elnökségi tagjaink:
                       
Horváth Bianka                         Őr Mariann                Jandrasits Andrea

 

Csatolt fájl(ok):
Vissza az előző oldalra!
Kötélugró Klub Szombathely - Magyar